7 Eylül 2015 Pazartesi

Tüp bebek merkezinin başarısı nasıl ölçülür ?

Tüp bebek merkezinin başarısı nasıl ölçülür ve neye bağlı olarak değişir?

Bir tüp bebek merkezinin başarısının en açık bir şekilde kanıtı eve canlı ve sağlıklı bir bebeğin götürülme oranının yüksek olmasıdır. 

2. önemli istatistiksel oran ise transfer sonrası gebelik yüzdesidir. Ancak Sağlık Bakanlığı tarafından merkezlerin başarı oranlarını açıklamaları bu oranları reklam olarak internet, gazete dergi ve sosyal medya üzerinden hastalar ile paylaşmaları yasaklanmıştır.

Ancak başarı oranını öğrenmek istiyorsanız bire bir tedavi göreceğiniz merkeze danışarak değerleri öğrenebilirsiniz, ayrıca unutmamak gerekir ki her zaman en doğru veriyi o merkezin hastaları verecektir.

Bir merkezin ne kadar çok hastası varsa o merkez tercih edilen aranılan bir merkezdir, ayrıca hastalarının merkez hakkındaki olumlu olumsuz her türlü yorumu size merkez ve ekip hakkında bilgi verecektir.

Gideceğiniz merkezi seçmeden önce başarı oranları hakkında bilgi sahibi olmanız önemli bir detaytır, facebook, internet siteleri ve diğer sosyal ağlardan hastaların merkez hakkındaki yorumlarını inceleyebilir, siteleri içerisinde bebeklerine ait bölümleri incelebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder