28 Şubat 2015 Cumartesi

Tüp Bebek Tedavisinde Başarı

En sık gelen sorulardan biri tüp bebekte başarı şansı nedir ? Kliniğimiz bu konuda ne kadar iyi ,başarı ortalamanız nedir?


Tüp Bebek denememi sizde yaparsam gebe kalma şansım ne olacak.

En sık yapılan hatalardan biri Tüp Bebek tedavisini genellemek tir.Tüp bebek tedavisi çiftlere özel bir terapidir.

Eşler ayrı ayrı değerlendirilir ve bir bütün olarak terapi süreci başlar, Başarı şansı çiftlere özeldir, genel değerlendirme kriterlerinde anne adayının yaşı, embriyo kalitesi,tüp bebek tedavi ekibi,rahmin genel durumu, spermin özellikleri gibi bir çok faktör etkendir.
Maalesef yaptığımız en büyük hatalardan biri kendimizi bire bir değerlendirmeden tüm bu genellemelerle karşılaştırma yapmaktır.

Başarı şansı her zaman vardır,sabırla umutla inançla terapiye başlamalı ve hedefe ulaşılana kadar devam edilmelidir.

Çift bir yıl düzenli ilişkiye rağmen hala gebe kalmadıysa (infertil) ve bebek sahibi olmak istiyorsa artık uzman bir hekime görünme zamanı gelmiş demektir.

Öncelikle kendinizle ile ilgili yapmanız gereken değerlendirmeler, 
- Düzenli bir ilişki süreci yaşıyor muyum?
-Adet düzenim nasıl? (Düzenli adet görüyor olmak düzenli ve kaliteli yumurtladığımız anlamına gelmez, bunu unutmayalım.)
-Tüplerim açık mı? (HSG -rahim filmi ile anlaşılır-)
-Rahim içi herhangi bir rahatsızlığım var mı? (Dışarıdan bakıldığında anlaşılmaz HSG rahim filmi çekilmesi ve USG (ultrason kontrolü ) gerekir.
-Herhangi sistemik bir rahatsızlığım var mı? (Kan tetkikleri ile değerlendirme istenir)
Eşim ile ilgili,
-Sperm sayımı nasıl? Yeterli sayı ve kalitede hareketli sperm var mı? (Sperm testi yapılmalı)

Tüm bunlar tedavi süreci için genel değerlendirme kriterleridir, bu kriterler sonrasında iyi bir ekip ile Tüp Bebek serüveni için ilk adımı atabilirsiniz.
Başarı şansınız tüm bu değerlendirmeler ile birlikte yapılmalıdır.

2 yorum:

  1. Tedavi maliyetleri kişiye özel olarak şekillenmektedir,kullanacağınız ilaç miktarı ve ilave tetkikler maliyeti arttırıcı unsurlardır.İlaç masrafları hariç, tetkikler ile birlikte tedavi masrafı 5000 TL - 7000 TL arasında değişiklik gösterebilir.

    YanıtlaSil